Duurzaam

Wij gebruiken diverse methoden om bij te dragen aan een schone auto, maar ook een schone planeet.

We leven in een alsmaar veranderende wereld waarin wij op een eerlijke en duurzame manier om willen gaan met grondstoffen en producten. Voor onze carwashlocaties kijken wij voortdurend naar nieuwe innovatieve manieren om in te spelen op meer efficiëntie en biologisch afbreekbare chemicaliën. Wij (ver)bouwen onze locaties bestendig en solide, werken met efficiënte batterij opslag en intelligente verlichting om bij te dragen aan een schone auto en daarbij ook aan een schone planeet. Hiervoor zetten wij ons in om met minimale watergebruik het maximale resultaat te behalen.

Waterterugwinning

Voor een wasbeurt is gemiddeld slechts 15 liter vers leidingwater benodigd. Het resterende water bestaat uit het water dat al is gebruikt bij eerdere wassingen. Dit is opgevangen, gefilterd en wordt zo efficiënt mogelijk hergebruikt voor nieuwe wassingen. Zo kan tot wel 100 liter water bespaard worden per wasbeurt!

 

Chemicaliën

We gebruiken kwalitatieve middelen die er niet alleen voor zorgen dat een auto zo schoon mogelijk wordt maar ook dat deze groene chemicaliën biologisch afbreekbaar zijn. Al het water dat niet hergebruikt kan worden voor een nieuwe wasbeurt wordt eerst gefilterd voor het verdwijnt in de riolering. Wel zo duurzaam!

Zonnepanelen

De WashKing locaties worden uitgerust met een batterij aan zonnepanelen om te kunnen voldoen aan onze energiebehoefte. De technische installaties zijn zo ontworpen dat zij met zo min mogelijk stroom kunnen opereren.

Regenwater

Om het watergebruik te reduceren maken wij gebruik van regenwater. Dit wordt opgevangen en gefilterd. Duurzaam en kwalitatief net zo goed te gebruiken voor een glanzend resultaat.